BORAINK

“Szép bor,  jó egészség!”

Mátrai Rajnai rizling

 

A Rajnai rizling egy világfajta, bora ezerarcú. A Mátrai borvidéken kifejezetten jól érzi magát. Határozott fajtajelleget hoz és férfias kemény karaktert képvisel.

A borvidék Karácsondi és Atkári dűlőiből szüretelt szőlő bora van a palackban.

 

Paraméterei:

 

  • alkohol 13 % vol
  • sav: 7 g/ l
  •  száraz, fehér OEM bor
Mátrai Rajnai rizling

Mátrai Olaszrizling

 

A borvidék egyik legelterjedtebb szőlőfajtája, akár hungarikum is lehetne.

A palackba töltött bort a Gyöngyöshalászi, Gyöngyöspatai és Gyöngyöstarjáni területekről szüretelték.

 

Paraméterei:

 

  • alkohol 13,1 % vol
  • sav : 5,6 g/ l
  • száraz, fehér OEM bor
Mátrai Olaszrizling

Mátrai Muskotály

 

A muskotály szőlő is meghatározó fajtája a borvidéknek. Jól megválasztott szüretelési időpontban nagyon szép illatot tud produkálni.

A palackban a Gyöngyöstarjáni Sárgamuskotály és Ottonel muskotály házasítása van.

 

Paraméterei:

 

  • alkohol 12,2%vol
  • cukor:  22 g/ l
  •  sav: 5,7 g/l
  • félédes fehér OEM bor
Mátrai Muskotály

PINKVIN rozé

 

Ez a bor Kékfrankos szőlőből készült, ami a borvidék legelterjedtebb kékszőlő fajtája. A rozé bor minőségét nagymértékben meghatározza az alkalmazott technológia és a megfelelő fajélesztő kiválasztása.

A 2019-es évjárat kiváló alapanyagot biztosított , egy szép illatú, egyedi ízvilágú,harmonikus rozé bor készítéséhez.

A palackba a Gyöngyöshalászi Ravasz parton szüretelt szőlő borát töltöttük.

 

Paraméterei:

  • alkohol 13% vol
  • sav : 5,9 g/ l
  • száraz rozé OEM bor
PINKVIN rozé

Mátrai Kékfrankos

 

Az irodalomban leírt klasszikus vörösbor készítés elengedhetetlen fázisa a tölgyfa hordóban történő érlelés.

A mi vörösborunk érdekessége,hogy acéltartályban tároltuk és ezért megőrizte reduktív frissességét, savai mégis lekerekedtek és egy harmonikus vörösborrá fejlődött.

 

Paraméterei:

  • alkohol : 12,3 % vol
  • sav: 6,4 g/ l
  • száraz, vörös OEM bor
Mátrai Kékfrankos

RUBINT

 

Zweigelt és Kékfrankos szőlők boraiból készült házasítás. Finomított szőlőmust sűrítménnyel van édesítve.

Sokan előítélettel vannak a félédes borok irányába, ennek ellenére ez a bortípus mégis kedvelt a fogyasztók körében.

A titok; a megfelelő cukor- sav arány megválasztása.

 

Paraméterei:

  • alkohol : 12,9 % vol
  • cukor: 22 g / l
  • sav : 5,6 g /l
  • Félédes vörös OFJ bor
RUBINT