BORAINK
„Szép bor, jó egészség!”
Mátrai Rajnai rizling
A Rajnai rizling egy világfajta, bora ezerarcú. A Mátrai borvidéken kifejezetten jól érzi magát. Határozott fajtajelleget hoz és férfias kemény karaktert képvisel.
A borvidék Karácsondi és Atkári dűlőiből szüretelt szőlő bora van a palackban.
Paraméterei:
- alkohol 13 % vol
- sav: 7 g/ l
- száraz, fehér OEM bor

Mátrai Olaszrizling
A borvidék egyik legelterjedtebb szőlőfajtája, akár hungarikum is lehetne.
A palackba töltött bort a Gyöngyöshalászi, Gyöngyöspatai és Gyöngyöstarjáni területekről szüretelték.
Paraméterei:
- alkohol 13,1 % vol
- sav : 5,6 g/ l
- száraz, fehér OEM bor

Mátrai Muskotály
A muskotály szőlő is meghatározó fajtája a borvidéknek. Jól megválasztott szüretelési időpontban nagyon szép illatot tud produkálni.
A palackban a Gyöngyöstarjáni Sárgamuskotály és Ottonel muskotály házasítása van.
Paraméterei:
-
alkohol 12,2%vol
-
cukor: 22 g/ l
-
sav: 5,7 g/l
-
félédes fehér OEM bor

PINKVIN rozé
Ez a bor Kékfrankos szőlőből készült, ami a borvidék legelterjedtebb kékszőlő fajtája. A rozé bor minőségét nagymértékben meghatározza az alkalmazott technológia és a megfelelő fajélesztő kiválasztása.
A 2019-es évjárat kiváló alapanyagot biztosított , egy szép illatú, egyedi ízvilágú,harmonikus rozé bor készítéséhez.
A palackba a Gyöngyöshalászi Ravasz parton szüretelt szőlő borát töltöttük.
Paraméterei:
- alkohol 13% vol
- sav : 5,9 g/ l
- száraz rozé OEM bor

Mátrai Kékfrankos
Az irodalomban leírt klasszikus vörösbor készítés elengedhetetlen fázisa a tölgyfa hordóban történő érlelés.
A mi vörösborunk érdekessége,hogy acéltartályban tároltuk és ezért megőrizte reduktív frissességét, savai mégis lekerekedtek és egy harmonikus vörösborrá fejlődött.
Paraméterei:
- alkohol : 12,3 % vol
- sav: 6,4 g/ l
- száraz, vörös OEM bor

RUBINT
Zweigelt és Kékfrankos szőlők boraiból készült házasítás. Finomított szőlőmust sűrítménnyel van édesítve.
Sokan előítélettel vannak a félédes borok irányába, ennek ellenére ez a bortípus mégis kedvelt a fogyasztók körében.
A titok; a megfelelő cukor- sav arány megválasztása.
Paraméterei:
- alkohol : 12,9 % vol
- cukor: 22 g / l
- sav : 5,6 g /l
- Félédes vörös OFJ bor